Disciplinárna komisia UEFA v permanencii takmer každý deň

17.06.2012 Celý región

Varšava 17. júna (TASR) - Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) má počas prebiehajúcich majstrovstiev Európy 2012 vo futbale plné ruky práce. V permanencii bol takmer každý deň šampionátu.

8. jún: UEFA odsúdila rasistické výroky poľských fanúšikov počas tréningu Holanďanov 16. júna a zdôraznila, že rozhodca má právo zápas za takýchto podmienok ukončiť.

9. jún: UEFA začala disciplinárne konanie voči Ruskej futbalovej federácii. Dôvodmi bol napadnutie usporiadateľa, vhodenie pyrotechniky na ihrisko a urážlivé transparenty.

10. jún: UEFA začala disciplinárne konanie voči futbalovým zväzom Nemecka a Portugalska. Nemeckí fanúšikovia hádzali na ihrisko rôzne predmety a Portugalci nastúpili neskoro na druhý polčas duelu.

12. jún: UEFA začala skúmať rasové pokriky na adresu Taliana Maria Balotelliho a Čecha Theodora Gebre Selassieho. Disciplinárne konanie ešte nezahájila.

12. jún: Pre vhodenie svetlíc a odpálenie pyrotechniky v zápase proti Írsku začala UEFA konať voči Chorvátskemu futbalovému zväzu.

13. jún: UEFA udelila Rusom pokutu 120.000 eur a pohrozila im odňatím šiestich bodov v kvalifikácii na EURO 2016 za útoky ruských fanúšikov na usporiadateľov.

13. jún: UEFA zahájila konanie voči futbalovým zväzom Ruska a Poľska. Ako dôvody uviedla pyrotechniku a zakázané transparenty.

14. jún: UEFA rozhodla, že Nemci musia za vhadzovanie papierových gulí na ihrisko kvôli svojim fanúšikom zaplatiť 10.000 eur a Portugalci za svoj neskorý príchod na druhý polčas zápasu zaplatia pokutu 5.000 eur.

14. jún: UEFA sa zaoberala prípadom nemeckého fanúšika, ktorý hodil svetlicu na ihrisko počas zápasu medzi Nemeckom a Holandskom. Nemecký futbalový zväz previnilca identifikoval. Finančnú pokutu bude musieť zaplatiť fanúšik sám.

15. jún: Pre nápis na spodkoch zahájila UEFA disciplinárne konanie voči dánskemu futbalistovi Nicklasovi Bendtnerovi. Žiadna reklama nie je počas ME futbalistom dovolená.

15. jún: UEFA potrestala Chorvátov pokutou 25.000 eur za odpálenie pyrotechniky a za nepovolený vstup fanúšika na ihrisko v zápase s Írskom.

15. jún: UEFA začala vyšetrovať incident, pri ktorom neznámy fanúšik hodil počas zápasu Talianska s Chorvátskom na ihrisko banán. Disciplinárne konanie zatiaľ nezahájila.

16. jún: UEFA zahájila konanie voči Chorvátskemu futbalovému zväzu. Dôvody: hádzanie svetlíc a neprístojné správanie fanúšikov.

Informovala agentúra dpa.
 

Vyberte región